En sanselig søndag og et møde med Pipilotti Rist.

Pipilotti Rist havde jeg aldrig hørt om. Ikke før jeg brugte et par timer af min højhellige søndag på det altid så smukke Louisiana Museum, nord for København.

Da kalle ikke var hjemme og mine teens ikke lige syntes Louisiana var det fedeste sted at tilbringe en søndag eftermiddag, fik jeg hevet en veninde med, der trodsede massive tømmermænd, og provianterede på vejen med kold cola og en pose af KIMS de bedste.

En halv times roadtrip uden at vi egentlig vidste, hvad vi kørte efter.

Men lad mig bare slå fast med det samme. VI BLEV IKKE SKUFFET!

Tværtimod blev vi bombarderet med sanseindtryk fra vi trådte ind i Pipilottis univers.

 

En helt fløj omdannet i et forunderligt mix af lyd, lys, former, farver, installationer og videokunst. Temaer som køn, krop og natur var gennemgående, og det samme var Pipilottis fokus. I stedet for som kunstner at stå på afstand og betragte med det helt store perspektiv, havde Pipilotti zoomet ind, hvilket fx kom til udtryk da vi lå på senge i et stort rum og så en video der kørte i loftet af havets brusen, vandplanterne der lever deri, rynkede menneskehænder der greb efter planterne og farverne der skiftede.

 

Pixel Forest

Eller som da vi bevægede os gennem det smukkeste lyshav, der konstant skiftede farve og hvor hvert lys, forestillede pixels der var forstørrede. Vi var altså inde midt i et billede, som vi dog ikke selv kunne se motivet i, fordi vi var alt for tæt på.

 

Flere gange opfordrede udstillingen til at man lagde sig og bare var. Flere gange mindede Pipilottis os om at vi var elsket. Helt bogstaveligt talt med små citater på gulvene. Og flere gange tog jeg mig selv i at tænke, at jeg skulle tilbage og se udstillingen igen. Med Kalle og mine piger.

Så næste gang du har en søndag til overs, synes jeg virkelig du skal tage afsted. Tømmermænd eller ej. Den er hele køreturen værd og også anbefalelsesværdig for børn.

PS: vil du læse lidt mere om udstillingen inden du drager afsted, eller vide hvordan åbningstiderne på Louisiana er kan hoppe ind på linket her….. https://www.louisiana.dk/udstilling/pipilotti-rist

OG må jeg så også lige slå et slag for resten af udstillingen lige nu. Både Dea Trier Mørch og hendes linoliumstryk som vi kender dem fra bl.a. Vinterbørn, og så den britiske maler Cecily Brown som åbenbart er lidt af et scoop for Louisiana er helt fantastiske. Det er virkelig sjældent, jeg synes, der er så meget godt på en gang på Louisiana. Men det er der altså nu. Så se bare at komme afsted.

 

 

 

X
×
Skriv til os
Shop
Find vej